Bulancak TSO ve MEYBEM A.Ş. İşbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları Başladı

• 21.07.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından Odamız işbirliği ile Bulancak İlçesinde ahşap kalıpçıları ve betonarme demircileri için 13-14 Temmuz 2016 tarihlerinde Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı.

Yapılan mesleki yeterlilik sınavları üç aşamada gerçekleşti. Belge almak isteyen 30 ahşap kalıpçısı ve 19 betonarme demircisi ilk önce yazılı daha sonra mülakat sınava girdiler ve ardından da yapımı devam eden bir inşaat alanına giderek uygulamalı sınava tabi tutuldular.

MEYBEM temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, sınavlarda başarılı olan kişilerin, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacağı bildirilerek, şantiyelere artık belgesi olamayan ustaların giremeyeceği vurgulandı.

Yeterli talep olması durumunda Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavların yapılmasına devam edilmesi planlanıyor.