Nükleer Sektörde Kalite Yönetim Semineri

• 12.01.2018

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 11.01.2018 tarih ve 693 sayılı yazısı,

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülmekte olan nükleer santrallerin kurulumu ve bu santrallerin kurulum aşamasında yerli katkının arttırılması için yapılan çalışmalar kapsamında; Türk sanayisinin ülkemizdeki nükleer santral projelerinde tedarikçi olması ve yerli katkı oranının arttırılması hedefi doğrultusunda, nükleer sektörde kritik öneme sahip olan “Nükleer Sektörde Kalite Yönetim Sistemi, Standartlar ve Nükleer Güvenlik Kültürü” konularında bilgi sahibi olmaları büyük önem arz etmektedir.

Bu amaçla; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelen yazıda, TOBB tarafından 24-25 Ocak 2018 tarihlerinde “Nükleer Sektörde Kalite Yönetim Sistemi, Standartlar ve Nükleer Güvenlik Kültürü”konulu bir seminer, Ankara Sanayi Odası öncülüğünde ve İstanbul, Kocaeli ve Adana Sanayi Odaları koordinatörlüğünde yürütülen Nükleer Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK) koordinasyonu ile düzenleneceği bildirilmiştir.

Nükleer Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK) ve JAIF&JICC (Japan Atomic Industrial Forum & Japan International Cooperation Center) işbirliği ile yapılması planlanan bu seminerde, Japonya’dan gelen uzmanlar ve Türkiye’de yerlileşme konusunda çalışmaları yürüten kurumlar tarafından;

• Ülkemizde planlanan Nükleer Güç Santralieri kapsamında yapılan hazırlık çalışmaları ve gelişmeler,

• Ankara Sanayi Odası öncülüğünde ve İstanbul, Kocaeli ve Adana Sanayi Odaları koordinatörlüğünde yürütülen Nükleer     Sanayi Kümelenmesi (NÜKSAK) çalışmaları ve fırsatlar,

• Nükleer güç santrallerinde kullanılacak yapı, sistem, bileşen ve ekipmanlar,

• Nükleer endüstride gerekli kalite yönetim sistemi (QMS) ve endüstriyel standartlar,

• Yerelleştirmeye ilişkin Japon deneyimleri ve yaka analizlerinin paylaşımı,

• Sinop Projesinde tedarik zinciri ile ilgili kalite ve güvenlik kültürü gereksinimleri

konularında sunumlar yapılması ve bilgi paylaşımı hedeflenmektedir.

Ülkemizde yürütülen Nükleer Santral Projelerinde ürün ve tedarik zincirine katılım konusunda ilgi gösteren firmaların bu bilgilendirme ve işbirliği ağı oluşturma fırsatını değerlendirmeleri önem arz etmekte olup, kayıtlar www.tobb.org.tr/nukleer adresi üzerinden başlamıştır. Katılım, organizasyonun düzenlendiği salonların kapasitesine göre sınırlı sayıda olacaktır.

Seminer, ülkemizdeki sanayi kuruluşları, ilgili diğer özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ihtisas dernekleri ve üniversitelerin katılımları ile 24 Ocak 2018 Çarşamba günü, saat 14:00’da  açılış konuşmaları ile başlayacak olup; program akışı, kayıt ve diğer bilgiler aşağıdaki bağlantıda bilginize sunulmuştur.

Üyelerimize duyurulur.