• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Ölçü ve Tartı Aletleri için son gün uyarısı

  • 19.02.2018
  • Bulancak

3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununun 9. Maddesinde, ticari amaçla kullanılan, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin zorunlu olduğundan, damgalanmış, imal edilmiş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin son günün 28 Şubat tarihinde olduğu, esnafların mağdur olmamaları açısından, Elektronik terazi, ölçü tartı ve tartı aletlerinin, ölçü ayar denetim istasyonuna denetimlerinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada ‘’Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçüm aletlerini kullanan kişiye 2101 TL idari para cezası verileceği’’ ifade edilirken, bu bilgiler dahilin de esnafımızın mağdur duruma düşmemesi için en geç 28 Şubat’a kadar denetimlerinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer İş dünyasının cezalı duruma düşmemesi için gerekli muayenenin yapılması gerektiğini ifade ederken, ölçü tartı aleti beyannamesi için gerekli olan bilgiler şöyle; müracaat sahibinin;  kimlik bilgileri, adres bilgileri; ölçü tartı aletinin cinsi (elektronik terazi, masa terazi, elektronik baskül v.b.) çekeri, markası, seri numarası ve telefon numarası.

Ölçü ve Tartı Aletleri için son gün uyarısı