Gürcistan'da ADR Uygulaması

• 01.06.2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen 25.05.2018 tarih ve 512/7991 sayılı yazı ile, ülkemizin Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Antlaşması'na 22 Mart 2010 tarihi itibariyle taraf olduğu ve her 2 yılda bir güncellenen ADR eklerinin ülkemiz ulusal mevzuatına da girdiği bildirilmiştir. Ayrıca, ADR Anlaşmasının A ve B eklerinin, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaştırma Komitesi’nin (BMAEK) Tehlikeli Malların Taşınması Çalışma Grubu (WP.15) tarafından her 6 ayda bir düzenlenen toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda her iki senede bir düzenli olarak güncellendiği ve taraf ülkelere ilişkin muhtelif bilgiler paylaşıldığı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, 15-17 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen BMAEK WP.15 toplantısında verilen bilgiye göre ADR sözleşmesine yakın zamanda taraf olan Gürcistan'da 1 Mayıs 2018 itibariyle uluslararası taşımalarda ADR hükümleri kapsamında yol kenarı denetimlerinin başlandığı, 1 Ocak 2019 itibariyle de iç taşımalarda denetimlerin başlayacağı bildirilmiştir.

İlgili üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.

Bilgi için:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği