• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Sigorta Acenteliği İl Delegeliği Seçimi Hakkında Önemli Duyuru

  • 25.06.2018
  • Bulancak

Sigorta Acenteliği İl Delegeliği Seçimi 05 Temmuz 2018 Perşembe günü, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Giriş Kat Toplantı Salonunda, 09:30 – 16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

 

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ile Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul ve Esasları gereği il delegeliği seçimine katılacak olan sigorta acentelerine ait liste Giresun TSO 1.Kat Servis Alanında ve www.giresuntso.org.tr adresinde ilan edilmektedir.

Seçimde tüzel kişi delegeler; şirketi temsile yetkili, ticaret siciline tescil edilmiş gerçek kişiler tarafından temsil edilirler. Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcilerinin, yetkili olduklarına dair son bir ay içerisinde düzenlenmiş ve Ticaret Sicil Müdürlüğünce tasdik edilmiş yetki belgesini oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekmektedir. Tüzel kişi delegeler yetki belgesi almak için Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvurmalıdırlar. Ticaret Sicil Müdürlüğünden alınacak olan yetki belgelerinden harçlar kanunu uyarınca harç alınacaktır. Birden fazla temsilcisi bulunan tüzel kişiler, dilekçelerinde seçimde hangi temsilcinin oy kullanacağını belirtmek zorundadırlar. Tüzel kişi delegelerin yetki belgesi almak için Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne sunacakları matbu dilekçe örneğini Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden ya da http://www.bulancak-tso.org.tr/BilgiMerkezi/HaberlerDuyurular/tabid/15149/articleType/ArticleView/articleId/22977/Sigorta-Acenteligi-Il-Delegeligi-Secimi-Hakkinda-Onemli-Duyuru.aspx adresinden temin edebilirler.

 

İl delegeliği adaylık başvuruları 28.06.2018, 29.06.2018 ve 02.07.2018 günleri saat 17:30’ a kadar dilekçe ile Giresun TSO Genel Sekreterliğine yapılacaktır.

 

İl delegeliği için adaylık başvurusunda bulunan tüzel kişi acente adaylarında, adayın tüzel kişiyi temsil ve ilzama yetkili olması ayrıca Levha bilgilerinde “müdür, genel müdür ya da genel müdür yardımcısı” unvanı ile kayıtlı olması gerekmektedir.

 

Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi ile Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul ve Esasları gereği Sigorta Acentelerimizi, seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmeleri için seçmen listelerini incelemeye, tüzel kişi sigorta acentelerimizi, seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmeleri için Bulancak Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden yetki belgelerini almaya davet ediyoruz.

 

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı  

Sigorta Acenteliği İl Delegeliği Seçimi Hakkında Önemli Duyuru