BMGK Irak Yaptırımlar Listesinin Güncellenmesi

• 01.02.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gönderilen yazıda, T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarında faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesi’nin Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilciliklere ve Daimi Gözlemciliklere gönderilen Notaların örneğinin Birliğe iletildiği bildirilmiştir.

Bahsi geçen Notalarda, 1483 (2003) sayılı BMGK kararının 19 uncu ve 23 üncü paragrafları çerçevesinde malvarlıkları dondurulan şahıslar ve kuruluşlar listesinden IQe.168 Name: STATE ORGANIZATION FOR CONSTRUCTION INDUSTRIES ve IQe. 120 Name: STATE ENTERPRISE AUTOMOTIVE INDUSTRIES kuruluşlarının çıkarıldığı belirtilmektedir.

Detaylı bilgiye https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2688&lst=DuyurularListesi adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,