COSME Kümelenme Çağrısı

• 08.02.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen 30.01.2019 tarih ve 34221550-745.01.01-1129 yazıda, KOSGEB’in yazısına atfen; Avrupa Birliği’nin, EU 2020 adını verdiği 2020 yılına yönelik stratejisini tanımlayan ana politikalardan biri, “Küreselleşen Çağ için Sanayi Politikası” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 yıllarını kapsayan ve kısaca COSME (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı) olarak adlandırılan bir program ortaya konulmuştur. KOSGEB, ülkemizde COSME programının ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiştir.

KOSGEB’in ilgili yazısında, COSME programı kapsamında, “Avrupa Küme Mükemmeliyet Programı” proje teklif çağrısının yayımlandığı belirtilmektedir. Çağrı çerçevesinde, KOBİ rekabetçiliğini teşvik etmek ve işletmelerin kümelerin sunabileceği yenilik ve büyüme potansiyelini kullanarak küresel pazarlara başarıyla erişebilmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Son başvuru tarihi 4 Nisan 2019 tarihi olan teklif çağrısına, Avrupa Komisyonunun (https://ec.europa.eu/easme/en/cosme/cos-cluster-2018-03-02-european-cluster-excellence-programme)  internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,