• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

TOBB MEYBEM Emlak, Servis Aracı Şoförü ve Köprülü Vinç Operatörlüğü Mesleki Yeterlilik Hizmetleri

  • 11.02.2019
  • Bulancak

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 07.02.2019 tarih ve 34221550-774.01.08- 1471sayılı yazısı.

 

İlgi yazı ile "Emlak Danışmanları", "Servis Aracı Şoförleri" ve "Köprülü Vinç Operatörleri" için Ocak 2019 itibariyle sınav ve belgelendirme hizmetinin başlatılacağı bildirilmiştir.

 

Bu doğrultuda, "Emlak Danışmanı Seviye 4", "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5", "Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3" ve "Servis Aracı Şoförü Seviye 3" mesleklerinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) yetkilendirme süreci tamamlanmış olup, sınav ve belgelendirme ücret tarifesi ekte yer almaktadır. Konuya ilişkin olarak;

 

-Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ve çalışanlarının, İl/İlçe Ticaret Müdürlüklerinden "Yetki Belgesi" alabilmeleri için, ivedilikle "Emlak Danışmanı Seviye 4" ve "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5" mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir.

 

-Okullara servis taşımacılığı yapan üyelerimiz ve çalışanlarının bu faaliyete devam edebilmeleri için, taşımacılık hizmeti veren şoförlerinin "Servis Aracı Şoförü Seviye 3" mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir.

 

-İmalat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin, malzeme/yük kaldırma, taşıma, istifleme süreçleri için vinç kullanan operatörlerinin "Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3" mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir.

 

Bu çerçevede, yeni hizmet kapsamı ile ilgili olarak mesleki yeterlilik sınavları Oda ve Borsalar aracılığıyla düzenlenecektir. Bilgilerinize arz ederiz.

 

Bilgilerinize sunarız.

 

Saygılarımızla,

 

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği