Çad'da Yatırım İmkanları

• 25.02.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen 21.02.2019 tarih ve 1973 sayılı yazıda, ilgide Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 15.02.2019 tarihli ve 40317327-724.01.01-E.513298 sayılı yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atfen, Encemine Büyükelçiliğimizin Çad Ekonomi ve Planlama Bakanı Sayın Issa Doubragne ile bir görüşme gerçekleştirdiği, adı geçen Bakan tarafından ülkemizde ciddi miktarda susam ithal edildiğinin belirtildiği, Çinlilerin kendilerine başvurarak toplu olarak 1 milyon ton susam satın almak istedikleri ve bu susamın hemen hemen hiç işlenmeden ihraç edileceği, esasen KOBİ’ler aracılığıyla susam, Arap zamkı ve yer fıstığı gibi tarım ürünlerini işleyerek ihraç etmek istedikleri ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye’den susam ve Arap zamkının en azından birinci safha işlenmesine yönelik olarak kendilerine örnek tesisler kuracak yatırımcılar önerilmesinden ve bu yatırımcılarla çalışılmasından memnuniyet duyulacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda; Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmek üzere sözkonusu yatırıma ilgi duyan firmaların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile (e-posta: anara.daylan@tobb.org.tr)  iletişime geçmesi hususunu bilgilerinize sunarız.