• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Rusya-Sverdlovsk Bölgesi Başkan Yardımcısının Ziyareti

  • 04.03.2019
  • Bulancak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gönderilen yazıda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Rusya Federasyonu (RF) Ticaret Mümessilliği işbirliğinde, 12 Mart 2019 Salı günü, saat 16:00'da TOBB İkiz Kuleler'de, RF Sverdlovsk Bölgesi Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Orlov'un ziyareti kapsamında, Sverdlovsk Bölgesi'ni ve bölgedeki yatırım fırsatlarını tanıtacak bir seminer gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlikte Sverdlovsk Bölgesi'nin tanıtımının yanısıra 8-11 Temmuz 2019'da Ekaterinburg'da düzenlenecek ve Türkiye'nin partner ülke olarak yer alacağı Uluslararası Sanayi Fuarı (INNOPROM) hakkında bilgiler verilecektir.

 

Sverdlovsk Bölgesi RF'de büyük bir sanayi bölgesi olmakla birlikte, RF'nin sosyal ve ekonomik performans bakımından ilk 10 bölgesi arasında yer almaktadır. Bölgenin ekonomisi medencilik, metalurji ve makine inşa sanayisinden oluşmaktadır. Bölgenin başkenti Ekaterinburg, 1,4 milyon nüfusu ile RF'nin 4. en büyük şehridir. Bölgenin milli hasılasının en büyük 4 kalemi, sanayi %30.5, toptan ticaret %18.8, gayrimenkul işlemleri %11.6 ve ulaşım/iletişim sektörü %8.7 şeklindedir. Bölgede ayrıca Boeing, Siemens, TOS, EMCO,OKUMA gibi önemli yabancı firmaların yatırımları bulunmaktadır.

 

Seminere ilişkin program, Rus heyet listesi, Sverdlovsk Bölgesi bilgi notu ile katılım formu ekte ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin resmi web sitesinde (www.tobb.org.tr)  "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları- Ülke Duyuruları-Rusya" bölümünde yer almaktadır.

 

İlgilenen üyelerimizin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ' ne iletilmek üzere Katılım Formunu 07 Mart 2019 tarihine kadar doldurup, Odamızın bulancak@bulancak-tso.org.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.


Tüm üyelerimize duyurulur.

 

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği