Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı

• 11.06.2019

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 31.05.2019 tarih ve 5736 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile, Avrupa Birliğinin “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)” kapsamında, “Genç Girişimciler için Erasmus 2019” konulu proje teklif çağrısının yayınlandığı bildirilmekte olup, söz konusu proje çağrısının amacının yeni kurulan veya halihazırda faaliyet gösteren işletmeler ile ticaret ve sanayi odaları, teknoloji parkları ve üniversiteler gibi aracı kurum/kuruluşlar arasında iletişim ağının güçlendirmek olduğu belirtilmektedir.

Bahse konu proje teklif çağrısının son başvuru tarihinin 11 Temmuz 2019 olduğu ifade edilmekte olup, Avrupa Komisyonunun https://ec.europa.eu/easme/sites/easme-site/files/documents/cos-eye-2019-4-01_call_text_en.pdf internet adresinden ulaşılabilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), söz konusu programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirildiği bildirilmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.