• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Türk-Kırgız İş Forumu 22 Kasım 2019 Ankara

  • 08.11.2019
  • Bulancak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen yazıda; Türkiye Kırgız Cumhuriyeti 9.Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı vesilesiyle Türk – Kırgız İş Forumu’nun düzenleneceği bildirilmiştir. 22 Kasım 2019 tarihinde TOBB Merkezinde gerçekleştirilecek “İş Forumu”na, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın ve Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Kubatbek Boronov’un iştirak ederek katılımcılara hitap edeceği belirtilmiştir.

İlgili yazıda Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ticaret hacminin, ülke ekonomisinin büyüyeceği beklentilerine dayanarak yakın bir dönemde 1 milyar Dolar seviyesine çıkartılmasının hedeflendiği belirtilmektedir. 2018 yılında Kırgızistan’a ihracatımızın bir önceki yıla göre %9,8 oranında arttığı ve 377,2 milyon Dolar seviyesinde gerçekleştiği ve Kırgızistan’da ulaştırma altyapısı, telekomünikasyon, hidroelektrik, hidrokarbon sanayi, mineral, metal ve kıymetli taş madenciliği, tekstil, gıda işleme, tarım (buğday, türün, bakliyat vs.), ambalaj sanayi ve turizm sektörlerinde yatırım olanaklarının bulunduğu ifade edilmektedir.


Yazıda, taslak programı ekte sunulan söz konusu İş Forumuna katılım için firma temsilcilerinin kirgizistan.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra son katılım teyitlerinin en geç 20 Kasım 2019 tarihine kadar TOBB’a (kirgizistan@tobb.org.tr) bildirmeleri gerektiği aktarılmıştır.


Üyelerimize duyurulur.



Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası
Genel Sekreterliği