• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Ölçü ve Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri

  • 13.01.2020
  • Bulancak

Giresun Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği, damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için ilgililerce, sürenin dolduğu yılı izleyen Ocak ayının başından Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar, ölçü aletinin cins ve sınıfına göre Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Yetkili Tartı Aletleri Muayene Servisi ve Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesi için zamanında müracaat etmeyenler hakkında, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, muayene (damga) süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanun hükümlerine göre her bir ölçü ve tartı aleti için kullanıcısı veya sahibine idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildiği ifade edilmektedir.

Bu bakımdan muayene ve damga süresi dolmuş ölçü ve tartı aletlerinin 2020 yılı periyodik muayene ve damgası için belirtilen süre içerisinde adı geçen kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.