Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması Fırsatları

• 14.02.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gönderilen yazıda; Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girdiği iletilmektedir.

Kosova Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında gerçekleştirilen temaslarda; Serbest Ticaret Anlaşmasının getirdiği fırsatlar üzerine Türkiye'de ve Kosova'da toplantı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Bahse konu toplantıların ilki, 19 Şubat 2020 tarihinde, TOBB ev  sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Toplantı kapsamında; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Berat Rukiqi'nin açılış konuşmalarının akabinde, T.C. Ticaret Bakanlığı temsilcisinin "Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması" üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Toplantı kapsamında ayrıca, Türk ve Kosovalı özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri planlanmaktadır.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyenlerin http://kosova.tobb.org.tr adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Bilgi için: