• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

GİRESUN TEKNOPARK

  • 26.06.2020
  • alibalaban

GİRESUN TEKNOPARK

 

Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi, işletme adı ile Giresun Teknopark 27 Şubat 2019 tarihli 30700 sayılı ve 801 karar sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde ilan edilmiş ve 2020 Şubat ayında Üniversite – Kamu – Sivil Toplum örgütlerinin ortaklığı ile yönetici şirketi kurularak çalışmalarına başlamıştır.

 

Bulancak İlçesindeki Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde kurulması planlanan Giresun Teknopark konusunda ortak kuruluş temsilcileri takım çalışmaları yapmış, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali FATOĞLU’ nun önerisi üzerine Ülkemizde bulunan ODTÜ TEKNOKENT, Hacettepe Teknokent, Gaziantep Teknopark ve Bartın Teknoloji Geliştirme Bölgesi yerleşkeleri ziyaret edilmiştir.          

 

Ziyaret sürecinde ortak kuruluş temsilcilerinden oluşan heyette bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali FATOĞLU bu yerleşkelerdeki çalışmaları yerinde incelememiş, İlçemizde kurulacak GİRESUN TEKNOPARK’ ın yol haritası ve geleceğine ışık tutacak bilgiler edinmiştir.

 

Ortak kuruluşu olduğumuz Giresun Teknopark genel olarak bilimsel bilgi temelinde üniversite sanayi iş birliğinin artırılarak çözüm bekleyen sorunların belirlenmesi, bu sorunlara bilimsel çözümlerin üretilmesi, böylece üretim kalitesinin ve kapasitesinin artırılması, ileri teknoloji ürünlerde dışa bağımlılığın azaltılması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilerek ihracat rakamlarının yukarı çekilmesini ve girişimciliğin desteklenmesini ve gelişmesini hedeflemektedir.

 

https://giresunteknopark.com

GİRESUN TEKNOPARK
GİRESUN TEKNOPARK