TOBB Nefes Kredisi

• 20.12.2016

Sayın Üyemiz,

“TOBB  Nefes Kredisi” kampanyası, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere başlatılmıştır. TOBB, Kredi Garanti Fonu’nun teminat desteği ile Ziraat Bankası ve Denizbank ile protokol imzalamıştır.

• Nefes Kredisi, 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır. Faiz oranı yıllık yüzde 9.90 , aylık yüzde 0,825 ‘tir.
  • Ziraat Bankası ve Denizbank’ın tüm şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.
  • Odamız Üyeleri için azami kredi limiti 50.000 TL. dir.
  • Nefes Kredisi’ne başvurular 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başlamış olup, KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Faaliyet Belgesini aldıktan sonra, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.
  • Bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL. ve Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecektir.
  • Bankalar ve KGF, KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa;  Bankalar  KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaktır.

Nefes Kredisi’nin Üyelerimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Bulancak Ticaret Odası Başkanlığı

TOBB Nefes Kredisi