Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)

• 22.06.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen yazıda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünün yazısına atfen aşağıdaki bilgiler paylaşılmaktadır.

“Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesini teminen Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen yetki belgeleri, Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD belgesi ile Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesinin ilk defa verilmesi durdurulmuş ve yine yetki belgeleriyle ilgili bir kısım geçici düzenlemeler yapılmıştı.

Bu defa, aynı genel müdürlükten alınan 12.06.2020 tarih ve 32284 sayılı yazıda, söz konusu salgınla ilgili Ülkemiz genelinde alınan tedbirler sonucu salgın sürecinin yavaşlamasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce alınmış bazı kararların gözden geçirildiği ve konulan bir kısım kısıtlamaların kaldırıldığı veya hafifletildiği belirtilmekte olup ilgide belirtilen yazımız kapsamında duyurulan uygulamanın yürürlükten kaldırıldığı bildirilmektedir.”

İlgili üyelerimize duyurulur.