• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Eurostars Programı Türkiye-İskandinavya Çağrısı

  • 13.07.2020
  • Bulancak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen yazıda; Türkiye ve İskandinav ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki işbirliğinin arttırılması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için Eurostars Proje Teklif Çağrısı açıldığı bildirilmiştir. Eurostars kapsamında herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı olmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBİ’lerin ve büyük ölçekli işletmelerin uluslararası Ar-Ge projelerinin desteklendiği ifade edilmiştir.

 

Bu kapsamda en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımıyla pazara yönelik yenilikçi ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projelerinin destekleneceği belirtilmiştir. Ayrıca, ilgili İskandinav firmaları ile iletişime geçmek ve ortak bulmak için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan LinkedIn web sayfasına (https://www.linkedin.com/groups/8789769) kayıt olunması gerektiği aktarılmıştır.

 

Çağrı için son başvuru tarihi 3 Eylül 2020’dir. Başvuruların Eurostars web sitesinden (https://eurostars-eureka.eu)  alınacağı bildirilmiştir. TÜBİTAK’ın programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirildiği ve detaylı bilgi için kurumun Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı ile (Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Elif Doğan Arslan, Tel: 0312 298 1416 , elektronik posta: eurostars@tubitak.gov.tr, www.ufuk2020.org.tr) irtibat kurulması gerektiği belirtilmiştir.

 

Üyelerimize duyurulur.