• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Ufuk 2020 Programı Green Deal (Yeşil Mutabakat) Çağrısı

  • 16.11.2020
  • Bulancak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’den gönderilen yazıda; Ufuk 2020 Programı çerçevesinde, 1 milyar Avro bütçeli "Yeşil Mutabakat Çağrısı"nın 22 Eylül 2020 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından başlatıldığı belirtilmektedir.

 

Söz konusu çağrı ile 2050 yılına kadar Avrupa kıtasını iklim nötr hale getirme konusundaki genel hedefi ile bir dizi dönüştürücü politikalar tasarlamayı, karbonsuz ekonomiye geçişi ve Ar-Ge/yenilik projeleri yoluyla bu hedeflere katkı sunulmasının amaçlamakta olduğu belirtilmektedir.

 

Bahse konu çağrı çerçevesinde, 10 alanda 20 konu başlığının desteklenmesi öngörülmekte olduğu belirtilmekte olup, anılan konu başlıklarına, programın ulusal koordinatörü Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanmış olan, https://h2020.org.tr/tr/haberler/ufuk2020-yesil-mutabakat-green-deal-cagri-programi-yayinlandi web sayfasından ulaşılabilmektedir.

 

Çağrı’nın kapanış tarihi 26 Ocak 2021 olarak belirlenmiştir.

 

Söz konusu çağrıya, araştırma kuruluşları, üniversiteler. KOBİ'ler, büyük sanayi kuruluşları, finans kurumlan, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları, ulusal/yerel yönetimler ve sosyal girişimcilerin başvuruda bulunabileceği belirtilmektedir.

 

Ufuk 2020 Programı Green Deal (Yeşil Mutabakat) Çağrısı kapsamındaki proje başvurularının, Avrupa Komisyonunun, " Fonlama          ve        İhale   Portalı https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home” üzerinden

başvuruya açık konu başlığı seçilerek, elektronik olarak proje koordinatörü kuruluş tarafından yapıldığı belirtilmektedir.

 

Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiyehttps://h2020.org.tr/tr/others/basvuru-ve-degerlendirme-sureci/basvuru-sureci linkinden ulaşılmaktadır.

 

Çağrılara yönelik konsorsiyumlarda ortak olarak yer alınmasının istenmesi durumunda, ekte yer alan "ilgi beyanı formunun (Expression of Interest)" çağrı başlığı özelinde doldurularak, "greendeal@h2020.org.tr" elektronik posta adresi (TÜBİTAK iletişim kişisi) ile paylaşılmasının önem taşıdığı belirtilmektedir.

Söz konusu formların, proje hazırlayan koordinatör adayları ile paylaşılmak amacıyla kullanılacağı belirtilmektedir.

Çağrı kapsamındaki başlıklara yönelik sorular için de aynı şekilde "greendeal@h2020.org.tr" elektronik posta adresi vasıtası ile TÜBİTAK ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

 

Bilgilerinize sunarız.