Bazı Eşyalara İlişkin Araştırma

• 10.03.2023
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen; selüloz bazlı taban astarı (GTİP: 4811.90.00.10.00), sunta palet takozu (Chip Block veya Chip Wood/GTİP: 4421.99.99.00.00), kauçuk astar ve liftterbar (GTİP: 4016.99.52.90.00) ürünlerine yönelik ülkemizdeki üretim bilgisine ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.

Yazıda devamla,

• • Ülkemizde söz konusu ürünlerin yerli üretiminin olup olmadığı,
  • • Ülkemizdeki bahse konu ürünler özelindeki yerli üreticilerin, ürünlerin ülkemizdeki tüketimini miktar olarak karşılayıp karşılayamadığı,
  • • Ülkemizde üretilen ilgili ürünlerin sektörel ihtiyacı teknik spesifikasyonlar/kalite yönünden karşılayıp karşılamadığı,
  • • Söz konusu ürünleri ara mamul olarak kullanan üreticilerin tedarik sorunu yaşayıp yaşamadığı,

hususlarında görüş talep edilmiştir.

Bu itibarla, mezkur ürünler ile ilgili yukarıdaki hususlara cevap verecek nitelikteki Odanız görüşünün, 17 Mart 2023 tarihine kadar Odamıza (buluncak@bulancak-tso.org.tr) iletilmesi hususunda gereğini rica ederiz.